wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg

 

wp28f107f6.png
wp85dbe9d7.png

Suzan Rombouts en Sarah Scharff in de spotlights in theater De Bussel

2 EOC-genomineerden op het gemeentelijke sportgala

 

Al vooraf prijkten Suzan Rombouts en Sarah Scharff, 2 van onze A-wedstrijdturnsters, met hun foto’s in weekblad Oosterhout. Voor het jaarlijkse gemeentelijke sportgala behoorden zij over het jaar 2008 tot de genomineerden! En dat wil wat zeggen, want dan wordt je door een speciale commissie tot de kanshebbers gerekend voor een gemeentelijke sportprijs.

Voor de prestaties in het wedstrijdjaar 2008 konden 10 turnsters van onze club opgegeven worden voor het sportgala, omdat zij allemaal 1 of meerdere gouden medailles wonnen. GroteFoto-P4EXC4RT.jpg Zo kunnen alle sportverenigingen uit Oosterhout hun kandidaten opgeven, en de commissie bepaalt daaruit de kanshebbers voor de ereprijzen.

Sarah Scharff werd gekozen bij de genomineerden voor de titel sportvrouw. Gezien haar leeftijd (12 jaar) is dat al een prestatie op zich. Zij was in 2008 dan ook regionaal kampioen van Zuidwest Nederland in de eerste divisie. Daarnaast won zij ook alle toestelfinales van de regio, werd zij Brabants kampioen en werd zij 3e op de nationale kampioenschappen!

Tijdens de verkiezing kreeg zij concurrentie van softbalster Lieke Duffhues en amazone Anne van Olst. Deze laatste werd tot sportvrouw gekozen, zij had voor Denemarken aan de Olympische Spelen meegedaan en was daar met het team 3e geworden.

Suzan Rombouts turnde pas haar eerste wedstrijdseizoen in 2008, want je mag pas meedoen als je 9 jaar wordt. Suzan werd meteen al kampioen van Zuidnederland, en ook 3e op de nationale finale. De gemeentelijke commissie nomineerde haar voor de titel “runner-up”, dus als talentvolle sportbelofte. Voor deze titel was alleen Suzan bij de meisjes genomineerd, Ismaël Negro (Aikido) werd voor de jongens genomineerd. En ja hoor, zij kregen beiden de prijs! Een mooie bos bloemen en een hele grote beker, en een luid applaus van alle aanwezige sporters kregen zij cadeau.

Ook Sarah kreeg een mooie beker, en alle uitgenodigde sporters kregen een erepenning van de gemeente Oosterhout.

Naast Suzan en Sarah waren dat van EOC: Anouk de Nijs, Marieke de Jonge, Lottie Heppenhuis, Beau Sieben, Femke Hendrikse, Merel de Ronde, Deney Brons en Fabiënne Zopfi.

Met alle demonstraties, toespraken en optredens werd het een gezellige avond. En toen de oudere turnsters al naar huis gingen, stonden de “kleintjes” nog lekker te swingen op de dansvloer.

 

wp07bf84c1.png
wpe84e282c.png
wp31b12500.png